Circulaire Beeldmanipulatie

Pep Ventosa is een Spaanse fotograaf die bekend staat om zijn unieke bewerkingstechniek die cirkelvormige bewegingen en meervoudige belichtingen combineert om surrealistische en caleidoscopische beelden te creëren.

Techniek

Vendosa’s methode is gebaseerd op het maken van een reeks foto’s terwijl hij in een cirkel rond zijn onderwerp beweegt. Bij elke stap neemt hij een foto, waardoor een reeks beelden ontstaat met een perspectiefverschuiving.

Deze foto’s worden vervolgens in een bewerkingsprogramma zoals Photoshop samengevoegd, waarbij Ventosa verschillende technieken toepast, zoals overlay, blending en masking, om unieke en visueel verbluffende composities te creëren.

Ventosa’s bewerkingstechnieken resulteren in beelden die een gevoel van beweging, vervorming en abstractie vertonen. De cirkelvormige bewegingen creëren een wervelende energie, terwijl de meervoudige belichtingen zorgen voor een gelaagdheid en diepte die de realiteit overstijgen.

De onderwerpen van Ventosa’s foto’s variëren van landschappen en architectuur tot portretten en stillevens. In elk werk slaagt hij erin om de alledaagse wereld te transformeren in iets nieuws en wonderbaarlijks.

De methode kent talloze variaties en is redelijk simpel zelf uit te proberen.

Google zijn naam maar eens voor uitleg of kijk op zijn website voor inspiratie: PepVentosa.com