Deze site is gemaakt door en eigendom van Jan Lubbers.

Het is een site (nog in ontwikkeling) voor de hobbyfotograaf, een afgeschermd gedeelte is alleen toegankelijk voor geregistreerde leden van Beelspraak, de fotoclub van Seniorenbelang Uden .

Alles wat er over fotografie geschreven is staat al ergens op het internet en Google is in deze je beste vriend. Daarom zul je hier weinig informatie over techniek en tips vinden, hooguit een verwijzing of een samenvatting van wat binnen de club actueel is of wat mijn bijzondere aandacht heeft.

Van belang is dat je je camera goed leert kennen. Het is handig dat je alle knopjes en menu’s weet te vinden. Dit leer je door ervaring op te bouwen en is in mijn bescheiden mening essentieel om goede foto’s te kunnen maken.

Realiseer je verder waarom je ├╝berhaupt de moeite neemt om je camera ergens op te richten en op het knopje te drukken. Vraag jezelf af wat precies het onderwerp is dat je aandacht trekt en bekijk het indien mogelijk van meerdere kanten. Bedenk waarom en voor wie je juist deze foto maakt en hoe je die wilt presenteren. Een plaatje op Instagram of Facebook of op groot formaat aan de muur? Uiteraard kun je dat later beslissen maar het helpt als je tijdens het fotograferen al een idee hebt wat je er mee wil doen.

In ieder geval veel plezier met deze mooie hobby!